thoulne Perinteestä voimaa

Yrityselämän haavoittuvuuksista

Perheyritysten liiton mukaan 80 % suomalaisista yrityksistä on perheyrityksiä. Niistä kuitenkin vain kolmasosa periytyy sukupolvelta toiselle, kuten keskimäärin muualla maailmassakin.

Kun verrataan suomalaisia perheyrityksiä vaikkapa läntisen naapurimaan perheyrityksiin, joiden kvartaali on ett kvartsekel, neljännesvuosisata, löytyy eroja. Siellä on jopa kahdensadan vuoden ajan toimineita perheyrityksiä.

Suomalainen yrityselämä kärsii epäjatkuvuudesta. Lisää epäjatkuvuutta yrityselämään tuo ylimmän johdon jatkuva vaihtuminen. Kolmas tekijä, joka haastaa yritysten työntekijät ja toimihenkilöt vakavasti miettimään joko alan vaihtoa tai downshiftaamista, on keskijohdon pomomentaliteetti, joka hätistää yli puolet yritysten henkilökunnasta ohi mukavuusalueensa menevää ylisuorittamista, joka johtaa yleensä alisuoriutumiseen.

Vakavan yrityksen selviytymiskeino kilpailussa ei ole puhelinmyyjän tai kaupparatsun taktiikka. Pomottaminen lähtee yleensä siitä, että tuloksia parannetaan juuri omilla keinoilla, ei sen, jonka vastuualueeseen jotkin asiat kuuluvat. Erityisesti loma-aika tuo tämän tendenssin esiin: tehtäviäsi loman aikana hoitanut muuttaa kaiken sillä välin kun itse vietät ansaittua vuosilomaasi. Tähän puuttuu Talouselämä-lehti artikkelissaan Pomo, toimi näin, kun kollega pomottaa ja pompottaa. http://www.talouselama.fi/tyoelama/pomo+toimi+nain+kun+kollega+pomottaa+ja+pompottaa/a2198754


Keskijohdon puhelinmyynti-metodi

Jokainen on joskus joutunut puhelinmyyjän taktiikan uhriksi. Hän, mies tai nainen, puhuu jatkuvasti niin nopeaan tahtiin, ettei siihen saa sanaa väliin. Viimeksi minulle kävi niin maanantaina. Kun puheeseen tuli pieni tauko, sanoin: ”Kuuntele. Minua ei kiinnosta lainkaan myymäsi tuote. Hyvää päivänjatkoa” ja suljin puhelimen.

Keskijohto pomottaa tavalla, jossa ei kysellä alaisten mielipidettä. Keskijohto on aina oikeassa. Keskijohto pelkää työpaikkansa puolesta niin paljon, että purkaa paineet alaisiinsa ja vaatii näiltä mahdottomia. Puhelinmyyjän perusdilemma on saman kaltainen. Häntä kannustaa toisaalta provisiopalkka, toisaalta pelko siitä, ettei saa päivän aikana rekisteröityä yhtään kauppaa ja jää tavoitteesta. Keskijohdolla saattaa olla tulospalkkaus kannustimenaan. Luonteesta riippuu, miten se vaikuttaa esimiestyöhön.


Suomen perheyritysten lyhyt historia

Suomalainen yrityselämä kärsii yritysten siirtymisestä vieraisiin käsiin, kun kolmasosa seuraavan sukupolven jäsenistöstä ei halua tai voi ryhtyä omistaja- tai johtovastuuseen. Joissakin tapauksissa omistajanvaihdos on onnekas ja tuottaa menestystä, joissakin päinvastainen.

Ruotsissa perheyritysten keski-ikä on huomattavasti suomalaisten perheyritysten keskimääräistä ikää pitempi, mikä johtuu pääasiassa 200 vuotta pitkästä rauhan kaudesta, jolloin Ruotsissa ei käyty ainoatakaan sotaa toisin kuin Suomessa, jossa viime sodan päättymisestä on 70 vuotta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat