thoulne Perinteestä voimaa

Suomalaisten yritysten menestyksen tiellä on itse aiheutettuja esteitä

  • Aaltopahvin kulma on mennyt kasaan pakkausta käsiteltäessä.
    Aaltopahvin kulma on mennyt kasaan pakkausta käsiteltäessä.
  • Haljennut massiivikoivulevy on saanut kuljetusvaiheessa melkoisen tärskyn.
    Haljennut massiivikoivulevy on saanut kuljetusvaiheessa melkoisen tärskyn.

Tilasin kuusi viikkoa sitten helsinkiläisestä laatuhuonekaluja myyvästä tunnetusta kalusteliikkeestä ydinkeskustasta lisäosia kodin kirjahyllykköön. Valmistaja on tunnettu laatukalusteiden valmistaja.

Paketit saapuivat sopivasti viikonlopuksi. Tyytyväisenä avasimme paketit ryhtyäksemme kasaamaan kirjahyllyn jatkosta, joka koostui kahdesta osasta, sokkelista ja kansilevystä. Muut osat olivat ennestään 25 vuotta sitten hankittuina. Uuteen kotiin ei mahtunut vanhan asunnon huonekorkeuden mukaan rakennettu hyllykkö. Kansilevyn ja sokkelin avulla saamme matalan jatkoksen hyllykköömme. Lisätila himolukijan kirjahyllykköön on tervetullut. Ja sen päällä voi pitää levysoitinta ym. äänentoistimia.

Pettymys oli raju, kun kansilevyn paketin avattuamme totesimme sen olevan päästä halki. Massiivikoivuinen, painava levy oli kolahtanut logistiikkayrityksen suorittaman kotiinkuljetuksen tai tehtaan liikkeeseen toimittamisen yhteydessä jossakin vaiheessa permantoon. Pahvipakkaus oli yksinkertaista aaltopahvia!

Järjettömyyden huippu! Laatuvalmistaja ei ollut varustanut pakettia kulmavahvikkeilla ja vaimennuskulmakkeilla, kuten naapurimaan Ikea varustaa halvimpienkin huonekalujensa paketit. Ikealla ei ole varaa tuottaa pettymyksiä asiakkailleen. Niinpä yhtiön kansainvälinen menestys on takuuvarma.

Pitkän toimitusajan jälkeen olisi todella toivonut, että lisähyllytilan pystytys olisi toteutunut välittömästi. Kuljetuksen huolimattomuus ja valmistajan lähettämön puutteellinen pakkauskäytäntö ovat täysin itse aiheutettuja esteitä yrityksen menestyksen tiellä. Jos ikinä saamme ehjiä osia hyllykkömme jatkosta varten, emme ainakaan voi kenellekään suositella valmistajaa.

Ilman aaltopahvipakkauksen kulmavahvikkeita tehtaalta lähetetty massiivikoivuinen levy halkeaa välittömästi pakkauksen osuessa kulma edellä lattiaan tai katuun. Painavan koivulevyn pakkauksen liian ohut rakenne on typeryyden huipentuma. Pakkausmateriaalia ei olisi kannattanut käyttää säästeliäästi. Se kostautui.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Suomalaisten yritysten menestyksen tiellä on itse aiheuttuja esteitä''

Suomea ei varmasti kampita ulkopuolinen taho yritystoiminnassa. Kyllä se on Made in Finland.

Terho Nikulainen

Made in Finland olivat nekin vauriot, joita suomalaisen huonekaluryrityksen kuljetusmiehet aiheuttivat yhtiönsä tuotteille paiskelemalla paketteja. Olin opiskeluvuosina töissä tehtaan jakeluvarastolla ja näin, miten miehet käsittelivät huonekalupakkauksia.
- Näyttää olleen silloin yleinen käytäntö, ja näyttää olevan edelleen käytäntö, että kuljetusosasto ei piittaa tuotteiden toimittamisesta ehjänä perille.

Mutta suurin syy on tässä tapauksessa ollut tehtaan lähettämön käytännössä pakata massiivinen, painava koivuinen kansilevy ilman kulmasuojuksia yksinkertaiseen aaltopahviin...

Janne Suuronen

Airwheel X3, uusi.

eBay-hinta 395€.
Toimitus kotiovelle.
Toimitusaika oli luvatut 2-viikkoa, jopa kaksi päivää etuajassa.
Pakkaus pehmustettu ja moninkertainen.
http://www.ebay.de/itm/Airwheel-X3-Elektrisches-Ei...

Suomalainen Verkkokauppa:
Postikuluineen 595€.
Nouto lähimmästä postista.
Toimitusaika 2-4 viikkoa.
Pakkauksesta ei havaintoa.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/3146/frsvk/...

Terho Nikulainen

Hyllykön osilla ei ollut verkko-ostomahdollisuutta. Ilmeisesti myynti toimii periaatteella on-demand eli kävivät kaatamassa koivun, sahasivat laudoiksi ja kuivattivat kuivurissa ja sitten tekivät siitä halutun kansilevyn.

Suomalaiset kaupankäynnin esteet ovat nekin itse aiheutettuja. Ulkomaiset verkkokaupat kuten eBay osaavat alan. Ostaja on tyytyväisempi mitä nopeammin ja edullisemmin tuotteensa saa. Suomalaiset yritykset eivät tätä tule koskaan ymmärtämään.

Suomalaiset verkkokaupat kyllä hallitsevat pakkaamisen. Yksinkertaisimman tuotteen ympärillä on sellaiset suojaukset, että vain katujyrä pystyy tuhoamaan esineet. Suomen Posti on lähes katujyrän luokkaa käsittelytavoissaan. Esimerkki: tilasin kovakantisen kirjan. Kun kirja saapui, se oli taitettu keskeltä. Pakkauksesta puuttui panssarisuojus. Tein kirjan lähettäjälle selväksi, että postin kautta lähettäessä kirjalla pitää olla kirjaa selvästi vahvempi ja jäykempi pakkaus. Lähettäjä taitaa muistaa sen nyt.

Toimituksen poiminnat