thoulne Perinteestä voimaa

Kommunikaatio luo mahdollisuusavaruuden joka realisoituu vain rakastamalla

  • Tämä aika edellyttää ennen kaikkea rakkauteen sitoutumista.
    Tämä aika edellyttää ennen kaikkea rakkauteen sitoutumista.

 

Tiedonvälitys on muuttanut maailman kuvitelmaksi asioista, joiden pitäisi vallita ja olla jokaisen ulottuvilla, mutta jotka eivät toteudu kuin osassa globaalia maailmaa.

 

Suomessa asuvana ei ole kovin helppoa kuvitella Etelä-Euroopan ja Lähi-Idän maiden pitkiä kuumia sääjaksoja, jotka vaikuttavat elämään toisella tavalla kuin 60. leveysasteen pohjoispuolen vallitseva viileys ja näiden leveysasteiden ilmastollinen välitila.

 

60-luvun lämpimät kesät tuntuivat täällä kestävän ikuisuuden, kun työssä käyminen, opiskelu tai koulunkäynti eivät olleet rytmittämässä elämää tiiviiksi suorituskeskeiseksi pötköksi.

 

Pitkänä lomajaksona ei ehtinyt tulla ikävystymistä, sillä kesäaika latasi odotuksia ja täytti niitä. Työssä ja opinnoissa tavoitteet määrittyivät ulkoa päin. Kesälomalla ajan jaksottivat omat odotukset ja tavoitteet ja niiden saavuttaminen.

 

Voi nähdä mielessään, että etelässä, missä on pitkiä kuumia sääjaksoja, syrjäytyminen ajaa etsimään ja löytämään sellaista, mikä katkaisee ikävystymisen kierteen. Sama ikävystymisen poistava toimintahakuisuus vaikuttaa myös vuodenaikojen jyrkkien vaihteluiden rytmittämillä pohjoisilla leveysasteilla tekemiseen ja ajatteluun.

 

Lapsuuden kesinä en muista koskaan ikävystyneeni. Oma (vanhempien) perhe, jokaisen toimiessa toinen toistensa innoittajina, perheen jäsenet eivät muuta tarvinneet kyetäkseen sukeltamaan virkistyneinä sateiseen, pimeään syksyyn ja loskaiseen, lumiseen talveen.

 

Pohjoisilla leveysasteilla eletään näinä aikoina tyynen ja rauhallisen elämän repaleisella reuna-alueella.

 

Donald Trump voi muuttaa maailman (ikäväksi paikaksi...?).

 

Donald Trump Yhdysvaltojen uutena presidenttinä tulee muuttamaan maailman globaalit parametrit uusiksi ja toteutumattomien toiveiden autiomaan irreaalisiksi (kuvitteellisiksi) toteutumiksi. Suomeksi sanottuna, mikään mitä köyhemmän etelän väestö on odottanut, ei tule sen ulottuville. Globaalin talouden kieltäminen saa aikaan entistä jyrkemmän kahtiajaon maailman rikkaiden ja köyhien valtioiden välille.

 

Maailman muutos on pysyvä ja peruuttamaton kommunikaatioteknologian muutettua koko maailman kaikkien ihmisten universaaliksi, saavutettavissa olevaksi näyksi ja kuvitelmaksi, mahdolliseksi asiantilaksi mahdottomalta tuntuneen sijaan, mutta Donald Trumpin ohjelma presidenttinä estää mahdollisuuksien toteutumisen. Yksi mies voi muuttaa maailman pysyvästi epävakaaksi ja maksimaalisen epäoikeudenmukaiseksi.


"Lapsuuden kesät" ovat ehkä lopullisesti kadonneet - kaikilta maailman ihmisiltä, Yhdysvaltojen vallanvaihdon todennäköisenä seurauksena = pelätty uhkakuva. Nyt pitää vain jokaisen pitäytyä siinä mikä on itselle rakasta ja kallista eikä koskaan päästää irti siitä. Jos nimittäin päästää irti, maailman tuleva kehitys on ratkaisevasti negatiivisempi - jokaisen täytyy nyt rakastaa täysillä. Vain siten voimme säilyttää maailman hyvät asiat... Lauluntekijän sanoin: https://www.flashlyrics.com/lyrics/muska/pida-kii-02

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat